Tuesday, July 17, 2007

Despre evaluare

Multumim tuturor celor care au raspuns testului Mentorship. Felicitari mentoree-ilor!. Nu va lasati, ceilalti! Este primul lucru cu care trebuie sa te inveti in publicitate: sa accepti ca ideile iti pot fi respinse. Si ca esti la fel de bun ca ultima idée pe care ai dat-o (aviz mentoree-lor).

In fine, probabil ca va intrebati care au fost criteriile. Asta a fost cel mai greu, pentru ca, nefiind un test clasic pe “formatele” publicitare consacrate, a trebuit a ne ajustam putin standardele. Cum am spus deja de la anuntarea temelor a contat foarte mult capacitatea de a derapa creativ, de gandi diferit, de a gasi rezolvari surprinzatoare, altele decat cele “la prima mana”.

Un exemplu foarte bun aici este raspunsul la intrebarea care privea “sfarsitul internetului”. Aici am avut multe rezolvari care porneau de la ideea de “get a life! aici e sfarsitul internetului” pe insight-ul ca cei care stau mult pe net nu au o viata sociala. Evident ca era greu sa facem diferenta intre cei care s-au marginit sa dea solutia asta (desi corecta) in forma ei primara si cei care au dezvoltat ideea. Asa ca i-am apreciat ori pe cei care au dus ideea mai departe si au executat-o intr-un fel entertaining si surprinzator, sau pe cei care au gasit o solutie diferita de aceasta. Deci, rezumand, au contat doua lucruri: prospetimea ideii si (cand ideea nu era cea mai surpinzatoare, dar era corecta) prospetimea, simplitatea, persuasiunea executiei. IDEE & EXECUTIE.

Am mai apreciat apoi pe cei care au facut efort, nu pentru ca as fi adeptul muncii fara rost. Dar pentru ca uneori “quantity is quality” (asta e noua mea deviza :)) si pentru ca in publicitate conteaza nu doar sa fii talentat ci si sa vrei foarte mult sa reusesti. Deci pe cei care si-au bagat picioarele i-am penalizat.

Pentru edificare, o sa publicam cele mai bune raspunsuri la diversele puncte ale testelor. Sper sa va distrati si voi la fel de tare ca si noi. Si sa ii stimuleze pe viitorii participanti. Testul ramane valabil! O noua selectie va avea loc pe 12 August!.

SPOR!

Botzi

30 comments:

Laur said...

"Testul ramane valabil! O noua selectie va avea loc pe 12 August!." - asta e pentru cei necalificati? Putem regandi totul pana pe 12 august?

Codruttzz said...

Eu abia astept sa vad ideile celorlalti, poate si unele de ale mele printre ele :) oricum ar fi interesant sa dati un fel de top 3 (dupa voi asa) al rezolvarilor la fiecare punct. Ce ziceti?

Anonymous said...

Cand va fi publicata selectia :) ?

Ioana Dark a lu Noe said...

si la mailurile de feedback catre cei necalificati ati renuntat?

Anonymous said...

Oh, my....

Anonymous said...

si comentariile pentru cei care nu au fost selectati? le mai asteptam?... mult?...

Anonymous said...

Citez :"o noua selectie va avea loc pe 12 august....testul ramane valabil" ....adica veti face o noua selectie consideran acelasi test si aceleasi rezolvari? ....Numarandu-ma printre cei ne-alesi (la propriu, nu la figurat, lol) ma intreb daca sa trimit o noua rezolvare la acelasi brief sau e valabila cea pe care am trimis-o ? ....in rest, ...fericiti...cei alesi in prima runda....felicitari tuturor ! ...P.S. va ajungem noi ceilalti din urma...keep up the high spirit !

Anonymous said...

Felicitari alesilor!
Totusi, nu toti am primit un raspuns de la voi. Sa inteleg ca au fost unele rezolvari (sau poate doar a mea :P) atat de slabe incat nu meritau nici macar feedback?

Anonymous said...

Question: pt cei care am ratat prima tura de evaluare, cand vom avea sansa sa rezolvam si noi brief-urile? raman aceleasi si pt selectia viitoare? daca nu, cand se vor publica acestea?
plizzzz answer.. I'm dying to know

Codruttzz said...

Ne dati un nou DL referitor la cand apar rezolvarile alea frumoase dar si cand incepe programul pentru cei selectati?

o'nitza said...

Intre timp, ca sa umplem "spatiile" dintre etapele proiectului, putem pune pariu pe tema : "primim azi parolele?".

Anonymous said...

I-a lasat cineva parola de updatat comentariile la femeia de serviciu de nu a raspuns la nici o intrebare inca, dupa atata timp?

ana said...

cred k nici azi...

Anonymous said...

vreau si eu sa ma distrez. pentru sesiunea de 12 acceptati si noi aditii la abator? :D

Matei Puticiu said...

Dureaza incredibil de mult!
Sunteti sigur ca faceti fata la ce v-ati propus initial? Un brief + feeedback pe saptamana? Eu nu cred...
Eu ma bucur ca nu ma aflu printre prmii "mentorees" si le tin pumnii.

Anonymous said...

Realizez ca aceasta intrebare a fost pusa anterior, dar nu am vazut raspunsul...pentru urmatoare preselectie ramane valabil acelasi brief?

Laur said...

A primit cineva feedback pana acum? Sau cand au spus ca incep sa trimita, partea cu incep a fost abordata pana acum si partea cu trimisul e inca in pregatiri?

Jefe said...

People. Oamenii care dau feedback la peste 50 de rezolvari ganditi-va ca in primul rand sunt directori de creatie, prin urmare nu prea au foarte mult timp liber. Daca dureaza asta e. Altceva mai bun n-aveti de facut decat sa asteptati cu sufletul la gura un mail? Rezolvati-va propriul brief or smth :)

ana said...

dak au aprobat commenturile e semn k au mai trecut p aici... :) + k am alt blog acum http://bite.this.ro

Ioana Dark a lu Noe said...

incepe cineva teoria conspiratiei sau ma lansez eu?

McCann Creative Mentorship said...

ne cerem scuze pentru lipsa de activitate din ultimele zile. Asa cum a remarcat si jefe, directorii nostri de creatie au fost ocupati cu fel si fel de probleme. Dar asta nu inseamna ca v-au uitat - am inceput sa trimitem feedbackurile individuale, si acum se fac ultimele retusuri pentru primul brief care va ajunge astazi la mentorees.

@laur: da, puteti regandi totul pana pe 12 august.

@codruttzz: este o idee f buna, deja ne-am apucat sa facem o selectie a celor mai bune idei pe care le-am primit dupa aceasta prima etapa.
iar programul pentru cei selectati va incepe propriu zis in seara asta tarziu, sau cel mai tarziu maine. din pacate, mai avem inca mici probleme nerezolvate cu softul :(.

@crossfire: f curand

@ioana dark a lui noe: nu, nu am renuntat la mailurile cu feedback individual. in mod normal, astazi sau maine, vei primi raspunsul. asteptam totusi si ideile tale conspirationiste, si orice alte intrebari mai ai.

@mihaela: asa cum spuneam si mai sus, asteptam noi rezolvari pana pe 12 august. Ideile trimise initial nu mai sunt valabile. Asteptam unele fresh :)

@ana: nu a fost nici o rezolvare atat de proasta (?!?) incat sa nu merite feedback. in general, noi nu credem ca exista idei proaste - si intreg scopul programului este sa va ajute sa va dezvoltati ideile pana ajung extraordinare. ne cerem scuze ca am intarziat atat, dar si la tine ajunge raspunsul azi sau maine.

@anonymous: pentru cei care au ratat prima tura de evaluare, cum spui tu, este inca valabil testul initial, la care asteptam alte idei. Pana pe 12 august.

@onitza: stim, stim :)

@experiente: ce ne-am propus este foarte indraznet si suntem perfect constienti de asta. Mai ales ca nimeni nu sta degeaba pe aici. Cu toate acestea, toate rezolvarile primite au fost atent analizate si discutate, si fiecare dintre mentori a pus in balanta bune si rele la fiecare rezolvare in parte. Atentie insa: noi n-am spus niciodata un brief + un feedback pe saptamana. Daca te bucuri ca nu faci parte din prima transa de mentorees, si noi iti tinem pumnii.

@andreea: da

@jefe: multumim frumos pentru intelegere :)

asteptam si alte intrebari. intre timp, spor la treaba !

Sagi said...

Eu am o mica rugaminte.
Am primit mailul de la voi in care spuneati ca imi veti trimite feedback-ul "azi sau maine" ... astazi este deja "poimaine" si nu am primit nimic. Pot astepta, nu asta este problema, dar vreau sa il rezolv pentru 12 august si ca sa fac lucrul asta cat mai bine, am nevoie de feedback, sa stiu unde am gresit, sa stiu ce asteptati voi...

Rugamintea mea era ca voi sa amanati putin dead line-ul daca intarziati cu feedback-ul, sa fie undeva la 5 zile intre feedback si dead line pentru brief.

Livius said...

Mda...cam "gay" feedback-ul..."Asteptam mai mult, te-ai grabit". Demonstrati! Sau poate numai noi trebuie sa "derapam".
P.S.: Please don't blame it on the frustation...it's so convenient :|

Anonymous said...

erm... inca e valabil testul initial? unde? sau your PR sux?

Codruttzz said...

Eu vroiam sa stiu cand se va termina programul, si daca se vor face angajari dupa aceea? Adica dupa cate etape un mentoree este angajat? Just wondering! :)

bogdan said...

inca n-am primit feedback-ul...cat mai dureaza?

McCann Creative Mentorship said...

@sagi & bogdan: vei avea feedback-ul in timp util - unul din mentori tocmai s-a intors din concediu, dar deja scrie feedback-ul. E foarte bine ca iti dedici cateva zile bune pentru rezolvare, bravo!

@livius: asta inseamna ca ai lucrat foarte putin la rezolvare. Mentorii asteapta cantitativ mai mult, in primul rand. :)

Testul este downloadabil de pe site.

@codruttzz: nu a existat si nici nu va exista o metodologie predefinita pentru posibile angajari - depinde de voi.

Ioana Dark a lu Noe said...

Conspiratia e, desigur, dirijata impotriva mea. V-ati hotarat sa ma lasati sa ma framant in constiinta mea mare daca am salvat copiii din SUA sau nu, sa ma uit la limonada cu alti ochi si sa o beau cu alta gura, si cate si mai cate. Ca asa sunteti voi, astia din « industrie », traumatizati copiii. Am ajuns sa invat codul rutier, in loc sa gandesc in briefuri. Dar lasa, de ma vois scula, verticala voi fi. (… « nu punem la indoiala buna credinta a celor ce citesc acest comentariu etc »…)

Anonymous said...

Totusi..15 august..unde e loginul !

Ioana Dark a lu Noe said...

eu inca nu am primit nici un feedback. ma intreb daca am participat sau nu la concursul asta. mi s-a cam acrit de mult zgomot pentru cine stie ce, cine stie cand samd.