Tuesday, May 8, 2007



Aceasta prezentare a fost sustinuta astazi (8 mai 2007), de Adrian Botan, in cadrul conferintelor de la Olimpiadele Comunicarii. E vorba despre programul "McCann Creative Mentorship", creat pe principiul "Open Source Education". Ne propunem sa iti oferim o varianta cat mai constructiva (si fezabila) pentru ca tu sa ai cum intra in piata asta a publicitatii, despre care cica se zice ca e "inaccesibila".

Spre marea noastra mirare, insa, singura intrebare din publicul asaltat cu informatii a fost, scurt si la obiect: "E pe bune...? Sau insinuati ca asta ar fi un tool foarte misto de dezvoltat de catre cineva din afara?" Nu poate decat sa ne bucure faptul ca un asemenea program li s-a parut, celor prezenti, 'de nerealizat' pe piata autohtona, si ca i-am luat prin surprindere.

Raspunsul nostru: "DA, e pe bune!". Programul incepe pe 20 mai - stick around for the details.

19 comments:

Anonymous said...

A fost bună prezentarea. Mi-a plăcut. Chiar sunt curios să văd detalii în privinţa programului.

Anonymous said...

mda...curiozitate si de partea asta...asteptam 20mai,then:P

Diaan said...

avti nevoie de oameni sau aveti nevoie de idei?

McCann Creative Mentorship said...

@lovingvama: Ne bucuram ca ti-a placut prezentarea. Detaliile sunt pe vine - keep an eye out.

@nausica: Sunt convins ca realizezi ca nu e vorba de asta, si ca iei ca atare ce s-a spus in prezentare.

Diaan said...

Multi dintre cei care aplica pentru acest program ar putea fi o sursa de inspiratie pentru creativii din publicitate. Chiar daca nu ar imprastia o idee geniala, ceva din cele gandite de tanarul si naivul viitor junior ar putea pune bazele unui super spot. Cam asta insinuam eu si nu sunt sceptica deloc in privinta initiativei voastre, ci realista. Cum spunea si Octavian Paler, "scepticismul este o infirmitate, nu o sursa de vanitati"

Anonymous said...

in ce masura se diferentiaza mccann creative mentorship de scoala leo burnett?

Anonymous said...

Si ce vom putea posta pe blog? Doar materiale deja concepute sau si idei ori storryboarduri?

Oktav said...

eu n-am fost la oc..stiu stiu stiu..loser,bla..teste,bla..
nu mai stiu pe unde am citit despre creative mentorship azi,dar am inteles ca pentru studenti ar fi gratis?is it true?

McCann Creative Mentorship said...

@nausica: ...Atunci cine stie, poate chiar acel tanar si naiv viitor junior lucreaza la conceperea spotului. :) Apreciem pragmatismul.

@sabina: Foarte buna intrebarea asta - trebuie mentionat, in primul rand, ca acest program nu concureaza in vreun fel cu scoala respectiva. Diferenta este ca McCann Creative Mentorship e online, e ongoing (nu are un timeframe limitat), e gratuit, si iti ofera mentoring pentru inceputul de cariera ca si creativ.

@the anonymous fellow: Acesta este doar blogul programului - se va lansa un site in toata regula. Ideea e ca acolo fiecare sa rezolve brief-ul dupa cum crede el. Propuneri de concepte, idei, scripturi, storyboarduri, chiar si executii (pentru cei care tind spre art direction). :)

@oktav: Nu e gratis numai pentru studenti, ci pentru oricine vrea sa participe.

Anonymous said...

Mult succes. Initiativa se adreseaza si celor care sunt deja juniori prin diverse agentii? Nu de alta, dar m-ar tenta sa-mi incerc mana / consolidez portofoliul / primesc feedback valoros / invat lucruri noi si prin mccann creative mentorship.

Anonymous said...

Count me in!

Anonymous said...

Sexy.

chilli liber said...

sa vdm ce-o sa iasa. ieu is curios

Anonymous said...

Si eu sunt curios. Oricum, merg pe deviza ''Nu-ti arata niciodata cele mai bune idei''. Daca ideile considerate (prin autoreflectie) mediocre ajung sa fie apreciate drept bune, probabil ca ideil cu-adevarat bune vor fi puse in aplicare din prisma practicantului, nu a ucenicului ;)

The writer said...

Astept cu nerabdare sa fie disponibil programul..Mi-a placut prezentarea de la OC,se pare ca sunt oameni care vor sa dea o sansa celor care vor sa devina creativi prin agentii.
Again, astept interesata data de 20 mai!

Anonymous said...

Se vor propune briefuri spre rezolvat? Ca ar fi interesant sa avem ceva mai complex in spate, pe care sa ne bazam creatia.

Anonymous said...

Imi fac o salata orientala si stau cu ochii pe proiect.Daca ii dati drumul astazi, cresteti in ochii mei ca petunia udata cu Substral!Felicitari pentru idee!

McCann Creative Mentorship said...

Multumim, flavius - te invitam sa mai astepti 3 zile, ca sa putem pune aceasta idee in practica (virgula) cat mai eficient.

Anonymous said...

La briefuri putem lucra in echipa, sau se cer idei individuale?